В Міноборони назвали причину активного поширення Росією фейків про початок контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони назвали причину активного поширення Росією фейків про початок контрнаступу ЗСУ

В Міноборони назвали причину активного поширення Росією фейків про початок контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За словами позаштатного радника міністра оборони Олексія Копитька, фейкова інформація про початок контрнаступу ЗСУ і передчасна ефорія в українців можуть зашкодити контрнаступальній операції українських військових.

Джерело: Telegram Олексія Копитька

Чому не варто вестися на фейки Кремля про початок контрнаступу ЗСУ 

За словами Копитька, останнім часом у російських медіа розпочалися "вкидання", що ЗСУ десь нібито наступають, "щось нібито тимчасово звільняють", а потім нібито зазнають "космічних втрат" і відступають.

Мета очевидна – підірвати віру в успіх, створити знервованість, - підкреслив представник Міноборони.

Копитько зазначив, що наразі найбільш проблемною ділянкою для Росії залишається Бахмут і будь-які провали там для російських військових злочинців будуть особливо травматичними.

У зв'язку з цим відбувається перекидання провини, "у чому поки має успіх Пригожин". Це також ще одна проблема, для чого відбувається імітація "відбиття контрнаступу", - підкреслив представник Міноборони.

Чому не варто поширювати інформацію про контрнаступ ЗСУ

Копитько закликав українців довіряти лише офіційним повідомленням Генштабу ЗСУ.

Він зазначив, що командування злочинної російської армїі дуже неохоче повідомляє вищому керівництву про успіхи ЗСУ.

Тому затримка повідомлень про втрату того чи іншого рубежу може бути кілька днів.

За цей час російське командування намагається розв'язати проблему обмеженими ресурсами, але якщо буде розголос, РФ може підтягнути додаткові ресурси.

Якщо починається хвиля ейфорії, це може привернути непотрібну увагу і привернути додаткові сили противнику. Після звільнення якогось н.п. у ньому треба закріпитися. Цей дорогоцінний час наші воїни можуть виграти за умови тиші. Активно радіючи, ви не допомагаєте українській армії, але можете допомогти російській, - пояснив Копитько.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?