В Міноборони назвали втрати ЗСУ від початку вторгнення армії РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони назвали втрати ЗСУ від початку вторгнення армії РФ

В Міноборони назвали втрати ЗСУ від початку вторгнення армії РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, від початку розв'язаної Кремлем масштабної війни ЗСУ втратили понад 9 тис військових.

Джерело: Youtube-канал"ISLND TV"

 Втрати ЗСУ набагато нижчі втрат кремлівської армії 

Маляр зазначила, що через неможливість підрахувати точну кількість загиблих українських військових в Маріуполі в Міноборони не можуть назвати загальну кількість військових від початку масштабної кремлівської агресії.

За її словами, втрати України у війні значно менші, ніж у ворога, і це показник майстерності ЗСУ.

Це не сотні тисяч. Слава Богу, що це не сотні тисяч. Озвучувалася цифра близько 9 тисяч кілька тижнів тому. Безумовно, у нас є Маріуполь, де ми до кінця не знаємо кількість загиблих. Це тисячі, але це точно не сотні тисяч... Якщо у них більше 50 тисяч, а у нас ми називаємо близько 9 тисяч, ну трошки зараз уже більше, - наголосила Маляр.

При цьому вона наголосила, що йдеться виключно про військових, оскільки підрахунком кількості загиблих цивільних займається інше відомство.

Яким може бути сценарій завершення війни в Україні

За словами відомого російського письменника та громадського діяча Віктора Шендеровича, для відсторонення кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна його армія повинна зазнати приголомшливої поразки в Україні.

Сьогодні мова вже йде не про пропаганду, не про так звані "чарівні волоски", сьогодні мова йде про відсторонення від влади... Країна 20 з гаком років абсолютно зачарована, і вже зараз пізно виривати волоски, треба знімати вже голову. Ось ця півдобова заминка з оголошенням мобілізації породила величезну кількість спекуляцій. Всі на це чекають, це абсолютно очевидно. Головна думка про те, що в якийсь момент там ці бульдоги під килимами... хтось комусь щось відгризе. У мене про це ніякої інформації немає. Вважаю, що це може статися, але для цього має відбутися очевидна військова поразка, коли закінчаться путінські можливості щодо подальшого нагнітання, - зазначив Шендерович.

Шендерович також задався питанням, до якої міри російські офіцери, в чиїх руках сьогодні ядерна зброя, перебувають в адекватному стані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?