В Міноборони озвучили ключові задачі ЗСУ на півдні України
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони озвучили ключові задачі ЗСУ на півдні України

В Міноборони озвучили ключові задачі ЗСУ на півдні України
Джерело:  online.ua

За словами керівниці пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталії Гуменюк, наразі ЗСУ вражають військову техніку армії РФ, опорні пункти та склади із боєприпасами з метою послабити позиції кремлівської армії, яка активно перекидає резерви на Херсонщину.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

ЗСУ намагаються послабити позиції окупантів на півдні України 

Недооцінювати його не можна. Ті резерви, які вони намагаються підтягнути, вони достатньо суттєві, щоб мати сили їх уразити, але наші зусилля все ж таки мають успіх, уражені ЗРК напередодні, склади боєприпасів, опорні пункти й командні пункти - це суттєвий вплив на подальший розвиток їх ситуації. Наша задача наразі - їх послабити, щоб вони не мали тих сил, якими намагаються рушити вперед, - повідомила Гуменюк.

Зокрема, керівник Олешківської ОТГ в Херсонській області Євген Рищук повідомив журналістам "Радіо Свобода", що в районі Олешків спостерігається велике скупчення військових кремлівської окупаційної армії.

За словами Рищука, окупанти переховуються у лісах.

Дуже велика активність військ Росії, які заселяють все, що можна заселити - бази відпочинку, готелі. Не лише солдатами, а й приїжджає дуже багато військової техніки. Дуже багато їх перебуває в наших олешківських лісах, - наголошує голова Олешківської ОТГ.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Між тим, за інформацією аналітиків з Центру стратегічних комунікацій ЗСУ, тільки протягом останніх двох тижнів ЗСУ ліквідували 2 батальйон-тактичні групи кремлівської окупаційної армії.

Станом на 6 серпня у складі російських окупаційних військ 18 батальйон-тактичних груп відновленню не підлягають. Тобто, грубо кажучи, знищені. Нагадаємо, що станом на 15 липня не підлягаючих відновленню було 16 БТГр РІВ. Ще 2 БТГр за 3 тижні? Not bad! - повідомляють у Страткомі ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?