В Міноборони РФ вже готують росіян до чергової ганебної поразки внаслідок контрнаступу ЗСУ — аналітики ISW
Категорія
Політика
Дата публікації

В Міноборони РФ вже готують росіян до чергової ганебної поразки внаслідок контрнаступу ЗСУ — аналітики ISW

В Міноборони РФ вже готують росіян до чергової ганебної поразки внаслідок контрнаступу ЗСУ — аналітики ISW
Джерело:  online.ua

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), в Міноборони РФ зробили висновки з попередніх провалів та втечі з Харківської та Херсонської областей під час контрнаступу ЗСУ. Наразі російські військові злочинці заздалегідь готують власне суспільство до ймовірного чергового провалу та відступу за результатами нинішньої контрнаступальної операції українських військових.

Джерело: звіт ISW

Як Міноборони РФ готує росіян до чергової поразки російської армії в Україні  

Протягом 20 червня українські військові проводили контрнаступальні операції щонайменше на двох ділянках фронту.

У Генштабі ЗСУ повідомили, що ЗСУ продовжували наступальні дії на адміністративному кордоні між Запорізькою та Донецькою областями та на заході Запорізької області.

У Міноборони РФ заявили, що частини Східного угруповання військ нібито відбили чотири штурми ЗСУ в районі Оріхова Запорізької області та на заході Донецької області.

За словами заступниці міністра оборони України Ганни Маляр 19 червня, війська РФ направили значні сили, щоб зупинити наступ ЗСУ, що ускладнило просування Сил оборони.

Вона додала, що поточні українські операції мають кілька завдань, які не зосереджені виключно на звільненні території, і що ЗСУ ще не розпочали основну фазу контрнаступальних операцій.

У Міноборони РФ продовжують реагувати на українські контрнаступальні операції "з відносно високим ступенем риторичної зв'язності".

За словами аналітиків ISW,  це дозволяє припустити, що Міноборони РФ отримало уроки зі свого минулого неправильного поводження з інформаційним простором під час попередніх контрнаступів ЗСУ.

Зокрема, 20 червня міністр оборони країни-агресорки Сергій Шойгу  на Колегії Міноборони РФ і почав свій виступ з обговорення українських контрнаступних операцій на заході Донецької та Запорізької областей.

За твердженнями Шойгу, контрнаступ нібито розпочався 4 червня. Він також заявив, що з 4 червня українські війська здійснили 263 атаки на російські позиції, проте заперечував, що ЗСУ досягли успіхів десь на театрі воєнних дій, всупереч загальнодоступним геолокаційним свідченням українських наступів.

В Інституті вивчення війни звертають увагу, що той факт, що Шойгу підійшов до контрнаступу "в такій публічній і відносно спокійній манері", навіть зберігаючи типове для Міноборони РФ заперечення успіхів ЗСУ, є помітним наслідком нездатності російського міністерства підготувати єдину відповідь на минулі контрнаступи Сил оборони України.

Тоді, зазначається у звіті, при діях ЗСУ у Харківській та Херсонській областях у 2022 році, у російському суспільстві виникла паніка, що "вказує на те, що російський інформаційний простір до певної міри адаптувався до минулих моментів інформаційного колапсу і витягнув з них уроки".

Що відомо про ключові пріоритети Кремля під час контрнаступу ЗСУ  

Наразі російські військові злочинці продовжують активно будувати оборонні споруди на території анексованого Криму.

За даними розвідки Міноборони Великої Британії, у той час, як на півдні України тривають важкі бої, головним пріоритетом Кремля та злочинної російської армії залишається недопущення прориву ЗСУ до Криму.

Росія продовжує докладати значних зусиль для будівництва оборонних рубежів у глибокому тилу, особливо на підступах до окупованого Криму.

За даними британської розвідки, сюди входить велика смуга оборони протяжністю 9 км за 3,5 км на північ від Армянська, на вузькому сухопутному перешийку, що з'єднує Крим із Херсонською областю.

Ці продумані оборонні споруди підкреслюють думку російського командування про те, що українські сили здатні безпосередньо атакувати Крим. Росія, як і раніше, вважає збереження контролю над півостровом своїм головним політичним пріоритетом, - зазначають представники розвідки Міноборони Британії.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?