В Міноборони спростували інформацію про захоплення армією РФ Лиману
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони спростували інформацію про захоплення армією РФ Лиману

В Міноборони спростували інформацію про захоплення армією РФ Лиману
Джерело:  online.ua

За словами заступниці очільника Міноборони України Ганни Маляр, українські військові продовжують вести бої за контроль над містом Лиман в Донецькій області.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Українські військові намагаються втримати місто Лиман 

За її словами, у місті тривають запеклі бої. 

Однозначно можна сказати: ситуація складна, але ЗСУ дають відсіч, - зазначила Маляр, підкресливши, що некоректно говорити про захоплення міста кремлівськими окупантами, доки там тривають бої.

За словами радника міністра МВС Вадима Денисенка, така інтенсивність бойових дій, яка наразі спостерігається на Донбасі, не зможе тривати більше одного місяця.

Проте, необхідно розуміти, що Україна має справу із непередбачуваним ворогом.

Експерти наголошують, що такі активні бойові дії не можна продовжувати довше, аніж 4 тижні. Тобто середня тривалість для такого типу боїв – від 2 до 4 тижнів, - зазначив Денисенко.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Військовий експерт Микола Сунгуровський пояснив, що перед військовими кремлівської окупаційної армії було поставлене завдання у короткі терміни захопити Луганську область, тому вони кидають значні сили на захоплення Сєвєродонецька.

За його словами, окупанти знизили темп наступу від Попасної і перекинули всі сили на Сєвєродонецьк.

ЗСУ проводять дуже грамотно оборонні дії. Так, десь відступають, але це не паніка. Це робиться для того, щоб зберегти боєздатність наших військ, зберегти живу силу, - зазначає Сунгуровський.

Обстріли Сєвєродонецька не припиняються з самого різного озброєння, російські війська в готелі" Мир", куди проникли ще напередодні, несуть величезні втрати, але залишаються в будівлі.

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що Сєвєродонецьк не відрізаний, зв'язок з містом є, є можливість і поставляти гуманітарні вантажі, однак траса Лисичанськ-Бахмут – під постійними обстрілами військ РФ, тому пересуватися по ній небезпечно.

У Генштабі ЗСУ вранці, 28 травня, повідомили, що на Сєвєродонецькому напрямку за підтримки артилерії російські війська вели штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк ,  Осколонівка, Тошківка, успіху не мали, зазнали втрат і відійшли на раніше зайняті позиції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?