В Міноборони закликали не розголошувати інформацію про медичні заклади для ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Міноборони закликали не розголошувати інформацію про медичні заклади для ЗСУ

В Міноборони закликали не розголошувати інформацію про медичні заклади для ЗСУ
Джерело:  online.ua

Заступниця голови Міноборони Ганна Маляр закликала журналістів та блогерів не розголошувати подробиці про лікувальні заклади, в яких лікують поранених українських військових.

Джерело: Facebook-сторінка Ганни Маляр

Чому в Міноборони вимагають не поширювати інформацію про лікарні 

За словами Маляр, кремлівські окупанти зацікавлені у тому, щоб знищувати лікувальні заклади, які повертають в стрій українських військових.

Вона закликає під час зйомок у лікувальних закладах робити фотографії лікарів зі спини, аби не піддавати їхнє життя загрозі.

Писати інформацію й публікувати фотографію лікувального закладу без жодних розпізнавальних знаків й подробиць, аби ворог не дізнався його геолокацію.

Ні в якому разі не розголошувати назву лікувального закладу. Невже ворог не може відкрити Гугл мепс і все дізнатись, мабуть хочете запитати ви. Гугл мепс не розповідає що в середині закладу, які операції проводяться, хто з лікарів їх робить, який потік поранених і не дякує конкретному медичному закладу за порятунок життів та не розкриває місце і роль закладу у системі під час воєнного стану. Наразі просто повірте військовим, що детальне оприлюднення інформації про лікувальний заклад, у якому лікують військових та цивільних поранених, наражає на небезпеку всіх - сам заклад, лікарів і пацієнтів.Спонукав на допис сьогоднішній ранковий сюжет в Марафоні про одну з обласних лікарень у великому місті - з усіма подробицями, наче для розвідки ворога знімали сюжет. На фото один і той же шпиталь - до і після оприлюднення інформації про нього, - пояснила Маляр.

Фото - facebook.com/ganna.maliar

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?