В Мінооборони назвали ключові аспекти оборони Бахмуту
Категорія
Україна
Дата публікації

В Мінооборони назвали ключові аспекти оборони Бахмуту

В Мінооборони назвали ключові аспекти оборони Бахмуту
Джерело:  online.ua

За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр, героїчна оборона українськими військовими міста Бахмут на Донеччині дозволяє суттєво знизити військовий потенціал злочинної армії РФ шляхом ліквідації великої кількості особового складу та ворожої військової техніки.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що дає Україні героїчна оборона Бахмуту 

Найгарячіша точка у нас Бахмут. На цьому тижні це вже другий місяць як почалися найзапекліші бої, як ситуація критично загострилася щодо Бахмута. Але попри всі прогнози різних експертів другий місяць в цих гарячих боях Бахмут стоїть, - зазначила Маляр.

За її словами, в першу чергу, оборона Бахмута дозволяє суттєво зменшити військовий потенціал армії РФ.

Другий важливий аспект - це знищення ворога, техніки й особового складу. За час цих боїв безумовно, на жаль, з нашого боку є втрати. Разом з тим, у ворога втрати значно вищі й ми знищуємо найпрофесійніші його підрозділи, підрозділи "Вагнера", які кинуті на те, щоб оточити Бахмут, - підкреслила Маляр.

Вона додала, що на сьогодні у Бахмуті відбуваються активні бої, проте оборона міста триває.

У певній частині міста вони відбуваються, певне просування у ворога було. Разом з тим, у нас теж є на певних ділянках успіхи й на сьогодні триває оборона Бахмута, - запевнила Маляр.

Що відомо стосовно майбутнього контрнаступу ЗСУ 

За словами заступниці міністра оборони, командування української армії не розголошує інформації та планів стосовно майбутнього контрнаступу.

За її словами, звільнення Київщини, Харківщини та Херсонщини продемонструвало професіоналізм українських військових.

Шириться дуже багато інформації про контрнаступ, але треба розуміти, що військові і міністерство як цивільна установа, ми не займаємося прогнозуванням і ми не розголошуємо плани ЗСУ, - пояснила Маляр.

Однак вона підкреслила, що стратегічна задача України - звільнити всі наші території. Тому робиться все для того, щоб вони були деокуповані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?