В Мінсоцполітики повідомили хорошу новину щодо росту реальної зарплати українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Мінсоцполітики повідомили хорошу новину щодо росту реальної зарплати українців

В Мінсоцполітики повідомили хорошу новину щодо росту реальної зарплати українців
Джерело:  online.ua

Протягом січня-жовтня поточного року реальна зарплата в Україні зросла на 13%. З даною заявою виступив Міністр соціальної політики Андрій Рева під час підсумкової прес-конференції, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

Чиновник наголосив, що минулого року мінімальна зарплата зросла вдвічі, а з січня 2018 року ще на 16,3% і була встановлена на рівні 3,723 тисяч гривень на місяць.

"Наступного року мінімальна зарплата ще зросте на 12,1% і становитиме з січня 4,173 тисяч гривень. Середньомісячна номінальна зарплата по країні за січень-жовтень цього року збільшилася на 25,6% і становила 8,660 тисяч гривень. Реальна зарплата зросла на 13%", - заявив Рева.

За його словами, минулого року цифри були наступні: 37% номінального зростання і 20% реального.

Нагадаємо, що в проекті бюджету України на 2019 року передбачена достатня сума грошей, яка дозволить покрити підвищення пенсій і зарплат. Бюджет на виплату заробітних плат і пенсій підвищили більше ніж на 27 млрд гривень.

Нещодавно уряд затвердив проект бюджету України на 2019 рік. Відповідне рішення було прийнято на засіданні 14 вересня.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зробив важливу заяву про підвищення пенсій і зарплат в Україні, а також обнадіяв щодо підвищення тарифів на газ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?