В Мінсоцполітики розказали, від чого буде залежати розмір субсидії в 2019 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Мінсоцполітики розказали, від чого буде залежати розмір субсидії в 2019 році

В Мінсоцполітики розказали, від чого буде залежати розмір субсидії в 2019 році
Джерело:  online.ua

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що розмір субсидії в наступному році буде залежати від ціни на газ. Він також повідомив, що на оплату субсидій до кінця року може знадобитися додатково близько 7 млрд гривень, передає ONLINE.UA.

"У нас прораховані різні варіанти. Навіть негативний сценарій теж нами прорахований. Не більше 7 млрд гривень до кінця поточного року (буде потрібно на субсидії у гіршому випадку - ред. )", - зазначив Рева.

Міністр підкреслив, що на даний момент потреби в додаткових коштах немає.

"Сьогодні ще не всі кошти бюджету, близько 55 млрд гривень з (виділених) 71 млрд, використані на субсидії", - повідомив чиновник.

Рева також зауважив, що в літній період, коли потрібно було переоформляти субсидії, звернулося близько 4 млн осіб. З них субсидії призначені 3 млн 200 тис. українців.

Нагадаємо, нещодавно український лідер Петро Порошенко заявив, що протягом останніх 5 років споживання газу в Україні впало майже на 30%.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  Росія збереже транзит газу в Європу через Україну, незважаючи на будівництво Північного потоку-2. Таку заяву зробив російський глава Володимир Путін під час переговорів з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?