В Молдові одночасно засідали два уряди: подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Молдові одночасно засідали два уряди: подробиці

В Молдові одночасно засідали два уряди: подробиці
Джерело:  Newsmaker

Конституційна криза в Молдові продовжується. За останніми даними, сьогодні в Кишиневі одночасно проводили засідання два різних уряди. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Newsmaker.md, один з них очолює призначена парламентом прем’єр-міністр Майя Санду, інший – призначений Конституційним судом колишній голова Кабміну Павєл Філіп.

На цей час відомо, що прихильники олігарха Володимира Плахотнюка контролюють ключові державні установи, включно з Будинком уряду, не допускаючи в них нових міністрів, призначених депутатами. В той же час будівля парламенту Молдови все ще залишається під контролем депутатів. Майя Санду та її міністри, які не мають можливості потрапити в свої кабінети, проводили сьогоднішнє засідання в стінах парламенту.

Президент Молдови Ігор Додон повідомив, що його сім’я отримує погрози, для того, щоб він відмовився від влади. Глава держави стверджує, що за цим стоїть лідер Демократичної партії та найбагатша людина країни Володимир Плахотнюк.

Поки що не зовсім зрозуміло, як буде вирішуватися ця криза. Нова коаліція з проросійської партії Ігоря Додода та проєвропейського блоку ACUM отримала підтримку як в Росії, так і в США та ЄС.

Проти рішення Конституційного суду, який розпустив парламент та відсторонив президента виступила і Венеційська комісія. Однак на користь Плахотнюка грає те, що на його боці більшість старих міністрів, включно з силами поліції. Також йому вдалося виграти час, швидко заблокувавши державні установи за допомогою своїх прихильників.

Нагадаємо, що вчора у Кишиневі почався «майдан»: люди блокують держустанови та встановлюють намети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?