В Молдові спалахнув скандал через вакцинацію посадовців
Категорія
Світ
Дата публікації

В Молдові спалахнув скандал через вакцинацію посадовців

В Молдові спалахнув скандал через вакцинацію посадовців
Джерело:  online.ua

У Молдові почали ширитися чутки про те, що у деяких районах місцеві посадовці щепилися поза чергою, попри те, що вакцинація лікарів затримується. Все почалося з повідомлення лідера "Партії змін" (зареєстрованої кілька днів тому) Штефана Глігора про те, що у Єдинецькому районі нібито є випадки щеплення поза чергою членів райради від "Парті соціалістів" Ігоря Додона та близьких до них осіб. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  NewsMaker.

Засловами Глігора, декілька днів тому район отримав 200 доз вакцини Pfizer/BioNTech, з яких 100 "забрала райрада і по блату вакцинувала усіх шефів-соціалістів". Окрім того, вказано, що 40 доз передали на санепідемстанцію і 60 залишили для медиків.

"На цю заяву відреагувала радниця Маї Санду з питань охорони здоров’я Алла Немеренко. Вона сказала, що отримує скарги від лікарів, які записані на вакцинацію, але не можуть щепитися, тому що вакцини дістаються нібито "іншим людям по блату або за гроші". Такі повідомлення надходили з Єдинців, Унгенів та деяких закладів Кишинева. За її даними, неофіційна плата за щеплення вакциною Pfizer складає 200-300 євро", - йдеться в повідомленні.

За словами Немеренко, вона отримує чимало повідомлень про конкретні випадки з різних районів, де нібито поза чергою вакцинувалися місцеві посадовці.

Очільник ради Єдинецького району, член "Партії соціалістів" Ніколай Мельник почав заперечувати, що він чи хтось інший з партії щепився вакциною Pfizer. Політик повідомив, що разом з колегами готує спільну заяву. Вони хочуть за допомогою медобстеження доказувати, що ніхто з них не отримував вакцину.

"Водночас він підтвердив, що факти вакцинації поза чергою були - вакцинувалися "співробітники райвиконкому, члени ради з інших партій або позапартійні, інші мери". Хто саме отримав вакцину, він говорити відмовився, посилаючись на те, що не має конкретних доказів", - пише видання.

В МОЗ стверджують, що їм невідомо про такі випадки і міністерство починає вивчати ситуацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  прем’єр Словаччини Ігор Матович йде у відставку  через російську вакцину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?