В МОЗ України повідомили тривожну новину
Категорія
Україна
Дата публікації

В МОЗ України повідомили тривожну новину

В МОЗ України повідомили тривожну новину
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров`я заявили, що показники захворюваності на кір в Україні залишаються високими - тільки протягом поточного року від кору померло 16 людей, передає ONLINE.UA.

Вказано, що за минулий тиждень в Україні на кір захворіли 2 652 людини. А також стало відомо, що минулого тижня від ускладнень внаслідок кору померла дитина в Одесі, якій було 1 рік і 3 місяці.

"Важливо, що захистити дітей із серйозними протипоказаннями щодо щеплень може тільки колективний імунітет, коли 95-98% населення вакциновано проти кору. Проте станом на 1 листопада рівень охоплення плановими щепленнями дітей віком 1 рік в Одеському регіоні становить 68,9%. Проте цього недостатньо для того, щоб інфекція не поширювалась. Це вже 16-й випадок смерті від кору за 2018 рік", - сказано в повідомленні.

В МОЗ наполеглево закликають батьків обов’язково вакцинувати дітей, дотримуючись термінів Календаря щеплень. А також необхідно якомога швидше надолужити щеплення, якщо з якихось причин пропустили планову вакцинацію. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі з груп ризику – військові, учасники ООС, студенти, освітяни та медики.

Станом на 13 грудня 2018 р. в Україні наявні 860,5 тисяч доз якісної, безпечної та ефективної вакцини проти кору, паротиту та краснухи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в світі з’явився новий смертельний вірус, який страшніше Ебола і лихоманки Ласса. Його назвали "хворобою Ікс", так як захворювання поки досліджується.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?