В МВС здивували резонансною заявою про відставку Авакова
Категорія
Політика
Дата публікації

В МВС здивували резонансною заявою про відставку Авакова

В МВС здивували резонансною заявою про відставку Авакова
Джерело:  interfax.com.ua

У чевтерг, 18 червня, в Києві пройшла чергова акція за відставку глави МВС Арсена Авакова. Активісти зібралися біля стін Верховної Ради, де сьогодні голосували за оновлену програму уряда, прийняття якої забезпечило б річний імунітет для міністра внутрішніх справ. Українці вимагають від народних депутатів звільнити Авакова з його посади і тим самим почати поліцейську реформу в Україні. Організатори заходу зазначають, що Аваков особисто відповідає за злочини, які відбуваються в поліції, і саме тому він повинен піти з посади. На цю вимогу вже відреагували в МВС. Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко запевнив, що Аваков ніколи не тримався за свою посаду і не збирається бути "вічним" главою МВС - як тільки йому знайдуть гідну заміну, він залишить посаду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Арсен Аваков ніколи не тримався за свою посаду, і тому, звичайно, якщо будуть кращі кандидати, які знають, як зробити міністерство внутрішніх справ і його структури більш ефективними, то звичайно, Аваков не буде" вічним "міністром внутрішніх справ", - заявив Геращенко.

Важливо відзначити, що Верховна Рада не підтримала оновлену програму уряду, а значить Кабмін не отримав річний імунітет. При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що його уряд продовжить роботу, так як його не цікавить імунітет, адже вся діяльність Кабміну спрямована виключно на добробут країни.

Нагадаємо, Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності погодився внести до порядку денного сесії парламенту постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Цю пропозицію внесла партія "Голос", яка зібрала необхідну кількість підписів для того, щоб документ був розглянутий.

Але важливо розуміти, що в українському законодавстві не передбачена процедура звільнення конкретного міністра депутатами парламенту, а тільки відставка всього уряду або ж уявлення з боку прем'єр-міністра. Це вже неодноразово пояснив спікер ВРУ Дмитро Разумков.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський пояснив, чому Авакова не відправляють у відставку. Президент вважає його найкращим міністром внутрішніх справ, якому немає заміни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?