В М'янмі народилася унікальна дитина - фото приголомшило мережу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В М'янмі народилася унікальна дитина - фото приголомшило мережу

В М'янмі народилася унікальна дитина - фото приголомшило мережу
Джерело:  online.ua

У столиці М'янми, місті ‎Найп'їдо, місцеві лікари офіційно заявили про народження немовлятка з двома головами. За попередніми даними, наразі загрози життю хлопчика немає. Лікар пологового будинку Татконе розказав, що дитина з'явилася на світ в ніч з 16 на 17 вересня і її невідкладно перевели в дитячу лікарню в місті Отаратірі для особливого догляду. Окрім того, наголошується, що мати новонародженого, 29-річна Санду М'їн, потрапила в лікарню на восьмому місяці вагітності. Під час пологів почалися ускладнення, тому їй зробили кесарів розтин. Хлопчик народився з вагою 2,5 кг. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання MayanmarTimes.

"Хлопчик став другою дитиною в сім'ї з південного села в урочищі Шві Су в селищі Татконе", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що дитину не можна віднести до сіамських близнюків. У хлопчика виявився один набір органів, а у сіамських близнюків зазвичай буває два комплекти. Лікер зазначив, що новонародженому необхідно спеціальне спостереження.

Фото - mmtimes.com

"Крім зайвої голови, новонароджений повністю здоровий. Я бачив сіамських близнюків, але це перший випадок, коли я бачу двоголову дитину", - розповів директор пологового будинку.

В мережі уже активно коментують світлину новогонародженого хлопчика - люди зазначають, що він "дуже красивий та милий", а також бажають йому та молодій матері "якнайшвидшого одужання".

Не можна не звернути увагу на те, що ймовірність народження сіамських близнюків становить приблизно 1 випадок на 200 тисяч пологів. За словами лікарів, майжеполовина таких немовлят народжуються мертвими. Рівень виживання цих діток становить 5-25%. Здебільшого сіамські близнюки мають жіночу стать (70-75% випадків).

Як повідомляв ONLINE.UA, іноземні вчені нещодавно нарешті пояснили, чи впливають генетичні чинники на тривалість життя. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?