В МЗС Польщі відреагували на рішення Путіна щодо ядерної зброї у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

В МЗС Польщі відреагували на рішення Путіна щодо ядерної зброї у Білорусі

В МЗС Польщі відреагували на рішення Путіна щодо ядерної зброї у Білорусі
Джерело:  online.ua

Представник МЗС Польщі заявив, що намір Росії розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі може стати кроком до подальшого втягування Мінська у військову машину РФ.

Джерело: RMF 24

В Польщі відреагували на рішення Путіна щодо ядерної зброї у Білорусі

Ми вважаємо, що рішення Владіміра Путіна розмістити тактичну ядерну зброю та засоби її доставки в Білорусі ще більше посилює напруженість у зв'язку з російською агресією проти України. Це ще один крок до втягування Білорусі в гвинтики російської військової машини, - сказав речник польського дипвідомства.

Він також зазначив, що розміщення тактичної ядерної зброї Росією у Білорусі може створювати ризики у контексті нерозповсюдження ядерної зброї.

Дії Росії підтверджують легітимність і важливість політики стримування НАТО, в якій Польща бере участь, - підкреслив Ясіна.

Він також утримався від відповіді на питання про те, чи розгляне Польща можливість приєднання до програми НАТО з розподілу тактичної ядерної зброї.

Польща робить все, щоб забезпечити свою безпеку, але такі заяви не будуть звучати з вуст прессекретаря, - відповів Ясіна.

25 березня президент Росії Владімір Путін оголосив, що Росія розмістить тактичну ядерну зброю в Білорусі, сховище для мають підготувати до липня.

Москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі

Президент РФ Володимир Путін в інтерв’ю розповів, що 1 липня закінчиться будівництво сховища. Він запевняє, що розміщувати зброю будуть без порушення зобов’язань за ДСНО.

За словами Путіна, приводом для такого кроку стала заява Великої Британії про постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном.

Читайте також: 

  • Експерт оцінив ймовірність удару Росії по ЗСУ ядерною зброєю

  • Іран може створити ядерну бомбу за кілька місяців — генерал Міллі

  • КНДР заявила про випробування здатного нести ядерну зброю підводного дрона

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?