В МЗС пояснили, як Захід надихає Путіна на подальшу агресію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС пояснили, як Захід надихає Путіна на подальшу агресію в Україні

В МЗС пояснили, як Захід надихає Путіна на подальшу агресію в Україні
Джерело:  online.ua

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Захід здійснює недостатній тиск на Москву – і це мотивує Кремль на подальші агресивні дії в Україні. У стосунку до Росії слід застосовувати позицію сили, а не умиротворення, передає ONLINE.UA з посиланням на The Washington Post.

Український дипломат нагадав, що на даний момент у військовому полоні утримують 24 українських військовослужбовці.

"Недостатня міжнародна увага прямо надихнула Кремль, про що свідчать недавні атаки проти українських кораблів у міжнародних водах Керченської протоки та Азовського моря", - додав він.

Міністр наголосив, що агресія РФ забрала життя 13 тисяч людей на Донбасі, ще 1,5 мільйона стали переміщеними особами. Окупований Крим став "чорною дірою", де не виконуються базові права людини.

Очільник українського МЗС закликав міжнародну спільноту визнати небезпеку слабкої реакції на російську агресію.

Як повідомляв ONLINE.UА, колишній підполковник британської армії  Глен Грант прогнозує, що Кремль може піти на спробу закрити прохід кораблям в Одесу.  Якщо Москва хоча б кілька разів заблокує прохід для суден у цей регіон в Чорному морі, то багато з них просто не зважаться знову прямувати до Одеси.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?