В МЗС України різко відповіли на мирний план Індонезії
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС України різко відповіли на мирний план Індонезії

В МЗС України різко відповіли на мирний план Індонезії
Джерело:  online.ua

В МЗС України розкритикували так званий "мирний план", запропонований Індонезією.

Джерело: Facebook речника МЗС Олега Ніколенка

Що відомо про мирний план від Індонезії 

Очільник МЗС Індонезії Прабово Субіанто оголосив черговий мирний план щодо врегулювання розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України під час проведення саміту "Діалог Шангрі-Ла" у Сингапурі.

Субіанто підкреслив, що війна в Україні негативно впливає на ситуацію у світі, оскільки провокує зростання цін на продовольство та енергоносії.

Він закликав до негайного припинення вогню та створення демілітаризованої зони.

Перше, негайно припинити вогонь і бойові дії. Друге, розвести війська з кожної сторони на 15 кілометрів від нинішньої лінії фронту та створити демілітаризовану зону, і третє, створити під егідою ООН миротворчу місію, яка стежитиме за дотриманням режиму припинення вогню, - заявив очільник МЗС Індонезії.

Субіанто пропонує провести на "спірних територіях" референдум, щоб "визначити волю жителів".

Реакція України

Речник МЗС України Олег Ніколенко висловив вдячність Індонезії за увагу до подій в Україні, однак зазначив, що між Україною та Росією не має спірних територій, на яких можна б було проводити референдуми.

В офіційних документах ООН, за його словами, чітко зафіксований факт окупації Росією частини українських територій.

На окупованих територіях російська армія здійснює воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид. Росія має забратися із українських територій, а Україна - відновити свою територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах. Альтернативних сценаріїв бути не може, - наголосив Ніколенко.

За словами Ніколенка, припинення вогню, розведення сил на 15-кілометрову відстань та створення демілітаризованої зони теж не спрацюють, бо Росія скористається цим для накопичення нових сил.

Натомість Ніколенко запросив Індонезію долучитися до формули миру, яку запропонувала Україна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?