В МЗС України виступили з важливою заявою щодо подвійного громадянства
Категорія
Україна
Дата публікації

В МЗС України виступили з важливою заявою щодо подвійного громадянства

В МЗС України виступили з важливою заявою щодо подвійного громадянства
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що в Україні необхідно дозволити подвійне громадянство, проте з обмеженням для осіб із громадянством Російської Федерації. Така умова має бути збережена поки Кремль проводить агресивну політику проти України, передає ONLINE.UA.

За словами дипломата, запровадження подвійного громадянства України та Росії можна буде обговорювати лише після того, як країна агресор поверне усі незаконно окуповані території. Якщо така ініціатива буде прийнята на законодавчому рівні, в Україну зможуть приїжджати професіонали з-за кордону, щоб допомогти з реформами.

"Скільки може хороших професіоналів приїхати з інших країн, щоб допомогти нам у реформах. Подивіться, навіть ситуація з Уляною Супрун (в.о. міністра охорони здоров'я України – ред.) – скільки там всього говорили... Ми маємо прийти до подвійного громадянства, але чітко визначити, хто може претендувати на нього", - каже Клімкін.

Подвійне громадянство практикують деякі країни Європи, серед яких Бельгія, Великобританія, Угорщина, Греція, Румунія, Швейцарія тощо.

Варто зазначити, що український дипломат часто виступає з пропозицією дозволити подвійне громадянство в Україні. Проте, на його думку, окрім росіян його не можна також видавати військовим командирам.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше голова МЗС України Павло Клімкін пояснив рішення Центральної виборчої комісії про закриття в Росії дільниць для голосування на виборах в Україні безпековим фактором.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?