В "Нафтогазі" повідомили українцям приємні новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

В "Нафтогазі" повідомили українцям приємні новини

В "Нафтогазі" повідомили українцям приємні новини
Джерело:  online.ua

"Нафтогаз" планує знизити ціни на газ для населення в липні на 8%. З даною заявою виступив глава правління компанії Андрій Коболєв, передає ONLINE.UA.

За його словами, газ на міжнародному ринку знову дешевшає, завдяки чому "Нафтогаз" в червні знизив ціни на газ для промислових споживачів майже на 8%.

Очільник компанії наголосив, що згідно з рішенням уряду, ціна НАК для комерційних споживачів формує ціну газу для населення, яка діє в наступному місяці.

"Отже, в липні "Нафтогаз" буде відпускати газ для потреб населення майже на 8% дешевше - 5803 грн за 1 тис. куб. м (без ПДВ, транспортування і розподілу)", - додав він.

Як відомо, в Україні 4 роки тому скасували держрегулювання цін на газ для всіх категорій споживачів, окрім населення і ТКЕ для потреб населення. З цього часу "Нафтогаз" поставляє газ промисловим споживачам, бюджетним організаціям та іншим суб’єктам господарювання на ринкових умовах.

Як повідомляв ONLINE.UA, кандидат економічних наук Костянтин Денисов, коментуючи заяви голови "Нафтогазу" про високу ймовірність нової газової кризи для України з боку Росії, стверджує, що наразі  їх можна розглядати як підготовку до підвищення цін на газ, зокрема для населення, ТКЕ, бюджетних установ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?