В "Нафтогазі" придумали, як знизити ціну на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В "Нафтогазі" придумали, як знизити ціну на газ

В "Нафтогазі" придумали, як знизити ціну на газ
Джерело:  24 канал

Голова правління НАК "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що необхідно відмінити монополію компаній-постачальників газу для населення. Це не означає, що їх потрібно ліквідувати з ринку газу, можна припинити зобов'язання "Нафтогазу" продавати їм газ, і дати можливість цим компаніям самим купувати газ на відкритому ринку без посередника.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Коболєв зауважив, що така зміна моделі на ринку газу закладена в постанові уряду, але дата зміни припадає на травень 2020 року.

"Це було домовленістю між урядом і МВФ. Але ми можемо цю модель змінити зараз, не чекаючи ще один рік... "Нафтогаз" нещодавно купив суттєві обсяги газу. Я поки не можу розкрити, які саме, тому що це комерційна таємниця. Ми купили їх за ціною, яка повинна бути меншою, ніж ціна, яка зараз є регульованою на ринку, навіть якщо додати всі витрати на транспортування в Україну, податки і навіть невелику мережу постачальників", - додав очльник "Нафтогазу".

Також Коболєв підкреслив, що вони пропонують зняти регулювання ПСО (покладання спеціальних обов’язків, – ред.). Тобто облгази зможуть купувати продукт на відкритому ринку за нижчою ціною, ніж пропонує "Нафтогаз".

Чиновник зазначив що проти цієї ідеї олігархи, тому що на ринку за цей газ потрібно платити, а зараз через якусь угоду вони за нього не платять.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що втілити в життя гучну обіцянку кандидатів в президенти щодо зниження ціни на газ просто неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?