В NASA назвали дату першого польоту їхнього вертольота на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

В NASA назвали дату першого польоту їхнього вертольота на Марсі

В NASA назвали дату першого польоту їхнього вертольота на Марсі
Джерело:  online.ua

Національне управління США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) нещодавно заявило про те, що вертоліт Ingenuity ("Винахідливість"), який прибув на Марс разом з марсоходом Perseverance ("Наполегливість"), здійснить перший політ в небі Червоної планети на початку квітня. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на інформаційну агенцію  "Інтерфакс-Україна".

"Перший випробувальний політ відбудеться не раніше 8 квітня", - заявив нещодавно головний інженер Ingenuity в Лабораторії реактивного руху NASA Боб Баларам.

Як стверджує керівник польотами Ingenuity Говард Грип, висота першого польоту, який триватиме близько 30 секунд, становитиме 3 метри. Надалі вертоліт планують піднімати до 5 метрів. Згідно з останніми даними, вже знайдено відповідний плаский злітно-посадковий майданчик. Уже незабаром до нього повинен буде під'їхати марсохід, з якого спуститься вертоліт. Літальний апарат упродовж доби повинен буде зарядитися за допомогою своєї сонячної панелі.

"Робота Ingenuity розрахована на 31 день. Під час польотів на Марсі він буде здійснювати аерофотозйомку місцевості навколо марсохода. Апарат Ingenuity 1,2 метра в діаметрі і вагою 1,8 кг оснащений двома камерами, здатний зависати в повітрі на 20-30 секунд для фотографування місцевості", - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що Perseverance – вже п'ятий американський марсохід, який NASA відправило з метою збору даних про Червону планету. Це найбільший в світі планетохід, вага якого сягає 1025 кг, довжина становить 3 метри і ширина – 2,7 метра. Він оснащений великою кількістю дослідницького устаткування. Як уже згадувалося раніше, марсохід Perseverance з вертольотом Ingenuity здійснив успішну посадку на поверхню Червоної планети 18 лютого. На переконання астрономів, новий планетохід зможе пропрацювати на Марсі 687 земних діб. Вартість американської марсіанської місії оцінюється в 3 мільярдів доларів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  NASA запропонувало кожному бажаючому зробити фото на Марсі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?