В NASA шокували неочікуваною заявою про Всесвіт
Категорія
Технології
Дата публікації

В NASA шокували неочікуваною заявою про Всесвіт

В NASA шокували неочікуваною заявою про Всесвіт
Джерело:  online.ua

Дослідники NASA повідомляють, що Всесвіт розширюється швидше, ніж вважалося до цього часу. До такого висновку вони дійшли, опираючись на дослідження телескопа Hubble. За словами вчених, наразі Всесвіт розширюється на 9% швидше, передає ONLINE.UA з посиланням на Newsweek.

На думку фахівців, можна припустити, що існує якийсь фактор, який космологічні моделі не врахували. Саме цей невідомий фактор може пояснити, що сталося після Великого Вибуху.

"Звідки відомо, що Всесвіт розширюється? Річ у тому, що віддалені об’єкти в космосі, такі як галактики, рухаються все далі від нас. Цікаво, що у 2011 році вчені Адам Райсс, Сол Перлмуттер і Браян Шмідт отримали Нобелівську премію з фізики, бо заявили, що Всесвіт розширюється з прискоренням. Однак, виникли проблеми з оцінкою швидкості цього процесу", - сказано в повідомленні.

Окрім того, зазначається, що оцінки й спостереження зробили за допомогою супутника Planck, який належить Європейській космічній агенції. Вони й допомогли визначити рівень пришвидшення розширення.

Вказано, що наразі Hubble надав інші, більш точні дані.

Нагадаємо, раніше у NASA прокоментували ідею американського бізнесмена та винахідника Ілона Маска щодо підкорення Червоної планети, назвавши її — нереальною.  Представники агентства запевняють, що створити на Марсі умови, які будуть придатними для життя, практично неможливо.

Нещодавно стало відомо, що влітку 2020 року на Марс відправлять унікальний роботизований вертоліт, який візьме участь в дослідженні Червоної планети. Космічний вертоліт розробляють з 2013 року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в ESA показали перше кольорове фото з Марса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?