В НАТО нарешті оцінили формулу Штайнмаєра
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО нарешті оцінили формулу Штайнмаєра

В НАТО нарешті оцінили формулу Штайнмаєра
Джерело:  Hromadske

Представники НАТО вітають останні зусилля української сторони, спрямовані на врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське".

Нещодавно Александер Вінніков - представник Альянсу в Україні - відвідав зону Операції Об'єднаних сил. Він виступив із брифінгом у Сєвєродонецьку на Луганщині.

"НАТО повністю підтримує виконання Мінських угод всіма сторонами. Також ми відмітили, що минулого тижня відбулось погодження "формули Штайнмайєра" у Тристоронній контактній групі. Це може призвести до повної імплементації Мінських угод", - відзначив Вінніков.

За його словами, Росія повинна цілком виконати свою низку зобов'язань. НАТО у свою чергу готове підтримати будь-які зусилля, які спрямовані проти ескалації та зростання напруженості.

Як повідомляв ONLINE.UA, чинний німецький президент Франк-Вальтер Штайнмаєр проінформував, що план, який він запропонував, має на увазі лише механізм проведення виборів в ОРДЛО та, відповідно, введення закону про особливий статус. Цей алгоритм був створений в умовах, коли жодна сторона не хотіла йти на великі поступки. Тому було запропонано кілька більш дрібних кроків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?