В НАТО нарешті відповіли на несподівану пропозицію Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

В НАТО нарешті відповіли на несподівану пропозицію Путіна

В НАТО нарешті відповіли на несподівану пропозицію Путіна
Джерело:  online.ua

Керівництво НАТО відкинуло пропозицію Росії ввести мораторій на розміщення ракет малої та середньої дальності, оскільки така ініціатива не заслуговує на довіру. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Deutsche Welle"

Речниця НАТО Оана Лунгеску порадила Росії знищити вже встановлені на своїй території ракети 9М729, щоб це можна було перевірити.

Як відомо, нещодавно очільник Кремля Володимир Путін направив країнам-членам НАТО і багатьом іншим державам послання з пропозицією ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і малої дальності. Ще 4 березня Путін підписав указ про призупинення Росією виконання ДРСМД. 3 липня Росія офіційно призупинила дію ДРСМД.США 2 серпня офіційно вийшли з ДРСМД, після того, як минув наданий Росії піврічний термін на ліквідацію ракети 9М729, яка порушує угоду. 20 серпня Міноборони США заявило, що успішно випробувало крилату ракету середньої дальності, здатну нести ядерний заряд.

Трохи згодом Путін скликав Раду безпеки і доручив підготувати "симетричну відповідь" на випробування у США крилатої ракети середньої дальності, здатної нести ядерний заряд. 24 серпня Путін заявив, що Росія займеться розробкою ракет середньої і меншої дальності, але не буде їх розміщувати, поки цього не зроблять Сполучені Штати.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно генеральний секретар НАТО Єнс  Столтенберг провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським  і запросив його відвідати штаб Альянсу в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?