В НАТО обговорюють найбільше з часів холодної війни розміщення військ у Східній Європі
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО обговорюють найбільше з часів холодної війни розміщення військ у Східній Європі

В НАТО обговорюють найбільше з часів холодної війни розміщення військ у Східній Європі
Джерело:  online.ua

У НАТО обговорюють наймасштабніше з часів холодної війни розгортання військових сил у східній Європі на тлі війни РФ проти України.

Джерело:   El Pais

У НАТО планують значно посилити військову присутність у Східній Європі 

Це питання, зокрема, будуть обговорювати на самміті НАТО у Мадриді.

Зазначається, що країни Альянсу готові перетворити Східну Європу на форт з тисячами військових й великою кількістю техніки. Таким чином альянс планує бути готовим у разі агресії проти будь-якої держави-члена.

Саміт в Мадриді відбудеться з 28 по 30 червня. Як відзначає джерела видання, деякі країни хочуть перейти від нинішньої присутності на сході альянсу, який складається з бойових груп, до бригад. Сьогодні ж формування налічують до 1,6 тисячі військових, а їх перетворення у бригади - подвоїть число.

Фото - wikimedia.org

Деякі ж союзники наполягають на розміщенні дивізій під командуванням генералів. Це, зі свого боку, передбачує до 15 тисяч військових.

Під час саміту в Мадриді може бути схвалено нову стратегічну концепцію альянсу, що покладає край зв'язкам з Кремлем. Водночас Росію буде позначено як пряму загрозу.

У той же час президент США Джо Байден наголосив на необхідності зберігати єдність партнерів у Групі семи та НАТО перед викликами, створеними війною РФ проти України, зауваживши, що президент РФ Владімір Путін сподівається на протилежне.

Він зазначив, що Путін сподівається, що рано чи пізно між союзниками у НАТО і G7 почнеться розкол. "Але цього не сталося - і не станеться", - наголосив Байден.

Він відзначив Німеччину як дуже близького союзника та її вагому роль у Європі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?