В НАТО пояснили, чому їх дивує позиція українців
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО пояснили, чому їх дивує позиція українців

В НАТО пояснили, чому їх дивує позиція українців
Джерело:  Укрінформ

В НАТО задоволені рівнем підтримки ідеї вступу України до блоку, але водночас здивовані, що велика частина українців досі вірить у міф про агресивність Альянсу.

Про це заявила директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За її словами, на даний момент покращилася ситуація щодо обізнаності громадян, що таке НАТО і означає членство в Альянсі для країни. Однак досі існує багато міфів і стереотипів щодо агресивності блоку, які підживлюються різними політичними силами в Україні.

"Я не історик, не соціолог і не радянолог, у мене слово "імперіалістичний" асоціюється з дуже старими часами, і в 2018 році його використання для мене є досить дивним. Але у свідомості людей все ж таки закарбувався цей міф, і він досі живе. Я сподіваюсь, що через кілька років для визначення звичайними громадянами України, що таке НАТО, у свідомості людей переважатимуть такі слова, як альянс, політична військова організація та організація колективної безпеки", - додала Маронкова.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НАТО планує прискорити вступ України в Альянс.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?