В НАТО виступили з неочікуваною заявою щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО виступили з неочікуваною заявою щодо РФ

В НАТО виступили з неочікуваною заявою щодо РФ
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг висловився за діалог з Росією, хоча прекрасно розуміє, що стосунки з РФ залишаються напруженими. Про це він розповів в інтерв'ю газеті Neue Osnabrücker Zeitung, передає ONLINE.UA.

"Ми хочемо не конфронтації, а діалогу з Росією", - заявив Столтенберг.

Він також додав, що Заходу "не можна бути наївним", а слід "триматися згуртовано перед Москвою".

"Від таких німецьких політиків як Гельмут Шмідт і Віллі Брандт за часів холодної війни ми дізналися, що з Росією потрібно говорити. Незважаючи на всю політичну напруженість, Заходу вдається знаходити рішення проблем з РФ. Найбільшою небезпекою для світу сьогодні є непередбачуваність міжнародної політики", - підкреслив Йенс Столтенберг.

За словами генсека НАТО, за часів холодної війни Захід і Східний блок були ворогами один одному, проте сьогодні "виклики - більш комплексні".

"З європейської історії всі ми дізналися, що витрати війни набагато дорожчі, ніж ціна миру", - нагадав Столтенберг.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  генсек НАТО Йенс Столтенберг виступив з важливою заявою про вступ України та Грузії в Альянс. Він упевнений, що ці країни будуть членами НАТО, незважаючи на агресивні погрози Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?