В НАТО вперше відповіли на нищівну критику Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО вперше відповіли на нищівну критику Трампа

В НАТО вперше відповіли на нищівну критику Трампа
Джерело:  online.ua

В НАТО заявили, що не згодні зі звинуваченнями президента США Дональда Трампа в ігноруванні своїх зобов'язань перед Альянсом. Так влада Норвегії стверджує, що витрачає на закупівлю військового обладнання навіть більше, ніж потрібно.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

За даними ЗМІ, норвезький міністр оборони Франк Бакке-Єнсен написав листа до The Associated Press, в якому заявив, що Норвегія дотримується цілей, установлених Альянсом після анексії Росією українського Криму, коли було ухвалено рішення збільшити оборонні витрати НАТО до 2% ВВП.

"Норвегія витрачає на закупівлю військового обладнання навіть більше, ніж було погоджено союзниками, і спрямовує 27% військового бюджету на великі програми, у тому числі на закупівлю американських літаків. Більше того, у найближчих планах - збільшити цей показник до 33% оборонного бюджету", - розповів міністр.

Нагадаємо, американський президент Дональд Трамп звинуватив кілька країн НАТО в невиконанні зобов’язань у галузі безпеки. Свої звинувачення він виклав в різкій формі в листах, які розіслав лідерам країн-членів блоку.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив про можливість початку переговорів з Македонією про вступ до Північноатлантичного альянсу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?