В НАТО заявили, що дають Кремлю ще один шанс
Категорія
Політика
Дата публікації

В НАТО заявили, що дають Кремлю ще один шанс

В НАТО заявили, що дають Кремлю ще один шанс
Джерело:  online.ua

Генеральний секретера НАТО Єнс Столтенберг перед початком міністерської зустрічі у Вашингтоні заявив, що Росія має ще кілька місяців для того, щоб повернутися до виконання Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

"Для Росії все ще можливо повернутися до виконання, тому що період процесу виходу з договору завершується у серпні. Ми закликаємо Росію повернутися до виконання, тому що договір важливий для європейської безпеки. Треба розуміти, що договір не просто зменшує кількість, а забороняє всі ядерні ракети середнього радіус дії", - сказав Столтенберг.

Генсек знову наголосив, що НАТО стурбоване тим, що Росія вже кілька років розміщує нові ракети, які здатні нести ядерний заряд.

"Це питання підняла ще адміністрація Обами, тож Росія порушує договір вже довгий час. І всі союзники погодилися, що Росія є порушником. Крім того, кілька країн на основі даних своїх національних розвідок також підтвердили порушення", - сказав генсек.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільниця міноборони Німеччини Урсула фон дер Ляйєн заявила, що через відчуття взаємної загрози від можливого застосування ракет напруженість політичних взаємин у світі зростає —  збільшується ймовірність ядерної війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?