В НБУ анонсували серйозні зміни на валютному ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ анонсували серйозні зміни на валютному ринку

В НБУ анонсували серйозні зміни на валютному ринку
Джерело:  ТСН

Національний банк України планує пом'якшення низки адміністративних обмежень на валютному ринку.

Про це заявив виконувач обов'язків голови НБУ Яків Смолій, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ТСН.

"По-перше, ми маємо намір підвищити максимальний термін для розрахунків для операцій з експорту та з імпорту товарів зі 120 до 180 днів, по-друге, надаємо інвесторам можливість повертати вкладені в Україну кошти", - підкреслив Смолій.

Читайте також: Гонтарева зробила важливий прогноз щодо валютного ринку України

За його словами, також буде дозволено купувати та перераховувати іноземну валюту, щоб повернути за кордон кошти, що були отримані іноземними інвесторами від продажу корпоративних прав, цінних паперів українських емітентів, від зменшення статутних капіталів юридичних осіб, виходу з господарських товариств іноземних інвесторів. "Водночас для запобігання відтоку капіталу через тіньові схеми ми будемо стежити, щоб ці операції відповідали визначеному переліку умов", - додав він.

"Клієнти банку зможуть купувати валюту на міжбанківському ринку, незалежно від залишків валюти, яка є у нього на банківських рахунках", - продовжив виконувач обов'язків голови Нацбанку.

Він підкреслив, що такі кроки сприятимуть покращенню інвестклімату в Україні, а також полегшенню діяльності зовнішньоторговельних підприємств.

"Жоден із цих кроків не призведе до дестабілізації ситуації на валютному ринку", - запевнив Смолій.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Яків Смолій розповів, що українці тримають поза банками готівкою 304,2 мільярда гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?