В НБУ нарешті пояснили, чому так стрімко зміцнюється гривня
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ нарешті пояснили, чому так стрімко зміцнюється гривня

В НБУ нарешті пояснили, чому так стрімко зміцнюється гривня
Джерело:  online.ua

В Національному банку України заявили, що тренд на зміцнення гривні можна пояснити стабільними надходженнями експортної виручки і приходом нерезидентів в ОВДП, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу регулятора.

Представники НБУ пояснюють нетипову для цього періоду року підвищену пропозицію дозріванням українського валютного ринку, через що валютним спекулянтам стало важче розхитувати настрої.

"Сезонність курсових коливань, як явище в Україні, поступово зникає: населення і бізнес звикли до гнучкого курсоутворення, і не панікують через помірні коливання нацвалюти", - сказано в повідомленні.

Що стосується перевищення пропозиції валюти над попитом, що спостерігається наразі, у НБУ повідомили, що воно зумовлено стабільними експортними надходженнями, і активізацією іноземних інвесторів, які досить активно інвестують в українські державні цінні папери.

"Інвесторів не відлякують вибори, з початку року вкладення нерезидентів в ОВДП збільшилися на більш ніж 6 млрд гривень", - зазначили в НБУ.

Як повідомляв ONLINE.UA,  в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?