В НБУ нарешті пояснили різке знецінення гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ нарешті пояснили різке знецінення гривні

В НБУ нарешті пояснили різке знецінення гривні
Джерело:  online.ua

Голова Ради НБУ Богдан Данилишин заявив, що знецінення гривні в липні відбувалося через посилення попиту на іноземну валюту, що зумовлено впливом короткострокових чинників.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає ONLINE.UA.

"З однієї сторони попит зумовлювали імпортери, купуючи іноземну валюту. З іншої – додатковий попит стимулювала гривня, яка надійшла на ринок через відшкодування ПДВ та виплати нерезидентам за гривневими ОВДП", - пояснив Данилишин.

Він також додав, що відшкодування ПДВ має двоякий вплив на валютний ринок, оскільки ці кошти частково спрямовуються на купівлю іноземної валюти експортерами. Крім того, вони використовуються експортерами як обігові кошти, що знижує необхідність "заведення" виручки в іноземній валюті в Україну".

"Однак, з метою упередження різких змін обмінного курсу гривні Нацбанк готовий і виходить на валютний ринок України з інтервенціями з продажу іноземної валюти, що й робив минулого тижня", - пише Данилишин.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український уряд затвердив прогноз економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?