В НБУ назвали головний фактор, який може прискорити зростання цін
Категорія
Економіка
Дата публікації

В НБУ назвали головний фактор, який може прискорити зростання цін

В НБУ назвали головний фактор, який може прискорити зростання цін
Джерело:  online.ua

В Національному банку України заявили, що через трудову міграцію може прискоритися зростання цін і сповільнитися економічне зростання, передає ONLINE.UA з посиланням на інфляційний звіт НБУ.

Регулятор зазначає, що вже зараз підприємці відзначають брак кваліфікованих кадрів, який в першу чергу пов'язаний з виїздом українців в Польщу та інші країни.

"Один з основних ризиків базового сценарію - продовження відтоку робочої сили з України. Це буде високими темпами створювати подальше підвищення диспропорцій між попитом і пропозицією на ринку праці", - вважають експерти НБУ.

Окрім того, вказано, що трудова міграція також перешкоджає росту темпів виробництва, найбільше - в будівництві, промисловості, сільському господарстві, транспорті та зв'язку.

"За даними обласних служб зайнятості в Польщі, майже 50% трудових мігрантів з України подали в 2017 році заяви на працевлаштування саме в цих видах діяльності",- зазначається у звіті.

Нагадаємо, раніше голова Ради НБУ Богдан Данилишин заявив, що знецінення гривні в липні відбувалося через посилення попиту на іноземну валюту, що зумовлено впливом короткострокових чинників.

Як повідомляв ONLINE.UA, український уряд затвердив прогноз  економічного і соціального розвитку країни, в якому прописані три сценарії розвитку економіки України в 2018-2020 роках.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?