В Німеччині хочуть заблокувати будівництво Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

В Німеччині хочуть заблокувати будівництво Північного потоку-2

В Німеччині хочуть заблокувати будівництво Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Екологи з Німеччини, які є представниками природоохоронної організації Deutsche Umwelthilfe (DUH), офіційно повідомили, що планують оскаржити рішення Федерального відомства із судноплавства і гідрографії (BSH), яке дозволило прокласти ще одну частину скандального російського газогону "Північний потік-2".

Джерело:  сайт  DUH

Німецькі екологи хочуть заблокувати "Північний потік-2"

"Всупереч усім здоровому глузду в кліматичній політиці Федеральне морське та гідрографічне агентство дозволило продовжувати будувати найбільший в Європі проєкт з викопного палива…Цілком очевидно, що будівництво та експлуатація "Північного потоку-2" несумісні з кліматичними цілями. Тепер ми звернемося до адміністративного суду Гамбурга з проханням відновити зупиняючий ефект нашого позову. Ми вичерпаємо всі юридичні засоби, щоб зупинити подальше будівництво цього викопного мега-проекту", - повідомив федеральний керуючий директор DUH Саша Мюллер-Краннер.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно екологи звернулись до суду щодо січневого дозволу на подальше будівництво "Північного потоку-2" у німецьких водах до кінця травня. За їхніми словами, це будівництво вкра шкідливе для перелітних птахів.

Проте німецький регулятор почав стверджувати, що природоохоронні аспекти не можуть завадити будівництву на цій ділянці. Він звернув увагу на те, що час відпочинку птахів у зазначеній зоні вже закінчився.

Як уже згадувалося раніше, будівництво "Північного потоку-2" триває в водах Данії, однак роботи наближаються до свого логічного завершення.

Коротко про будівництво "Північного потоку-2"

  • Будівницто скандального російського газогону "Північний потік-2" перебуває на фінальному етапі, одна потужні санкції США блокують продовження процесу та змушують компанії масово покидати цей проєкт.

  • Піісля цього команда лідерки ФРН Ангели Меркель запропонувала новій адміністрації США Джо Байдена посилити свою підтримку України, щоб РФ змогла завершити проєкт "Північний потік-2" без нових санкцій офіційного Вашингтону.

  • А Європа офіційно вирішила відмовитися від російського газопроводу "Північний потік-2", по якому Москва планує постачати газ до країн ЄС в обхід України. Однак Брюссель стверджує, що буде змушений змиритися з існуванням цього об’єкта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?