В Німеччині назвали найбільший страх Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

В Німеччині назвали найбільший страх Путіна

В Німеччині назвали найбільший страх Путіна
Джерело:  online.ua

Авторитетне німецьке видання Tagesspiegel у своєму новому аналітичному матеріалі прийшло до висновку, що президент Росії Володимир Путін, президент Туреччини Реджеп Ердоган і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан мають багато спільного. На думку німецьких аналітиків, ці політики найбільше бояться масових демонстрації та кольорових революцій, які можуть усунути їх від влади, передає ONLINE.UA.

"Після падіння "залізної завіси" здавалось, що ліберальна демократія стане моделлю успіху, яка розповсюдиться від Варшави до Владивостока. Про те, якою великою була ейфорія навіть серед дослідників, свідчать заяви політолога Френсиса Фукуями про "кінець історії" на початку 1990-х років. Але віра в те, що демократія і верховенство закону розповсюджуватимуться самі собою, виявилася оманливою. Туреччина і Росія, а також деякі країни-члени ЄС, такі як Угорщина, протягом низки років рухаються у протилежному напрямку – на чолі з правителями, влада яких стає все більш безроздільною", - пише видання.

На думку автора матеріалу, переважну більшість автократів об'єднує те, що їм потрібен зовнішній ворог. Вони одержимі ідеєю, що закордонні держави розробляють план їх усунення. Тому президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган безжально переслідує Рух Гюлена, який звинувачує в організації спроби військового перевороту.

"Путін так само бачив в Україні, у Грузії, а бувши молодим радянським офіцером КДБ – в НДР, до чого можуть призвести масові демонстрації. Він навряд чи боїться чогось сильнішого за кольорову революцію, яка, на його думку, може бути розроблена на Заході. Цей страх – одна з головних причин масових репресій всередині країни", - пояснює видання.

Як повідомляв ONLINE.UА, міністр оборони  Степан Полторак заявив, що роздача російських паспортів мешканцям окупованих територій Донбасу може мати серйозні наслідки.  Так, Путін може під приводом захисту нібито своїх громадян розпочати відкриту агресію проти України в Донецькій і Луганській областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?