В Німеччині несподівано почали хвалити російську вакцину Спутник V
Категорія
Світ
Дата публікації

В Німеччині несподівано почали хвалити російську вакцину Спутник V

В Німеччині несподівано почали хвалити російську вакцину Спутник V
Джерело:  online.ua

В Німеччині різко змінили позицію щодо скандальної російської вакцини проти коронавірусу. Першим з заявою виступив очільник німецької Постійної комісії з вакцинації при Інституті імені Роберта Коха Томас Мертенс. Він неочікувано для всіх публічно почав хвалити "Спутник V". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  DW.

"Це - хороша вакцина, яка, ймовірно, також колись буде схвалена до використання в ЄС. Російські дослідники мають великий досвід роботи з вакцинами. "Спутник V" розроблений вміло. "Спутник V", як і AstraZeneca, є векторною вакциною, яка базується на генетично модифікованому аденовірусі шимпанзе. Утім, на відміну від вакцини AstraZenecа, "Спутник V" використовує два різні векторні віруси для першої і другої дози, уточнив Мертенс. "Це - дуже розумно, тому що таким чином можна запобігти потенційному зниженню ефективності через імунну реакцію на вектори", - заявив Томас Мертенс.

Не можна також не звернути увагу на те, що минулого тижня Європейське агентство лікарських засобів (EMA) розпочало вивчати російську вакцину для її можливого схвалення. Згідно з останніми даними, в Євросоюзі допущені вакцини трьох виробників - Biontech/Pfizer, AstraZeneca і Moderna. Очікується, що 11 березня EMA рекомендуватиме схвалення вакцини від американського виробника Johnson&Johnson. Окрім того, нещодавно очільник правління регуляторного органу ЄС застерегла від екстрених національних дозволів для російської вакцини "Спутник V", порівнявши цю ідею з "російською рулеткою".

"Я настійно не рекомендую національний екстрений дозвіл... Ми могли б мати "Спутник V" на ринку в майбутньому, коли вивчимо всі необхідні дані", - наголосила чиновниця, наголосивши, що вакцина повинна відповідати європейським критеріям контролю якості та ефективності.

Після порівняння з "російською рулеткою" творці російської вакцини від коронавірусу "Спутник V" почали вимагати вибачень від голови Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

"Ми вимагаємо публічних вибачень від Крісти Віртумер-Хохе з EMA за її негативні коментарі про держави ЄС, яку схвалюють "Спутник V ", - заявили розробники російської вакцини.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Франції заперечили підписання контрактів на поставки російської вакцини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?