В Німеччині оголосили "нацистську надзвичайну ситуацію"
Категорія
Світ
Дата публікації

В Німеччині оголосили "нацистську надзвичайну ситуацію"

В Німеччині оголосили "нацистську надзвичайну ситуацію"
Джерело:  online.ua

Німецьке місто Дрезден на сході країни оголосило "нацистську надзвичайну ситуацію". Зазначається, що дане місто має серйозну проблему з крайньо правими силами. Про це повідомляє ONLINE.UA із посиланням на "ВВС".

Варто зазначити, що Дрезден, столиця федеральної землі Саксонії, здавна розглядався як бастіон крайніх правих сил і є батьківщиною антиісламського руху "Пегіда". Місцева влада ухвалила резолюцію, в якій сказано, що потрібно зробити більше для вирішення цього питання.

"Nazinotstand" означає - подібно кліматичній надзвичайній ситуації - що у нас є серйозна проблема. Існує відкрита загроза демократичному суспільству ", - заявив місцевий радник Макс Ашенбах, який запропонував затвердити таке рішення.

За його словами, необхідно вжити заходів, оскільки політики не роблять достатньо, щоб "чітко позиціонуватись" проти крайніх правих. В резолюції зазначається, що "крайньо праві екстремістські позиції та дії ... відбуваються все частіше" і закликає місто допомагати жертвам насильства з боку ультраправих, захищати меншини та зміцнювати демократію.

Також вказано, що езолюція була схвалена 39 голосами проти 29, а серед тих, хто проголосував проти були представники правлячої в Німеччині партії ХДС.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що очільниця французьких ультраправих Марін ле Пен прокоментувала звинувачення в дружніх відносинах з Кремлем. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?