В Німеччині пояснили, хто насправді спровокував масштабний ракетний конфлікт між США та РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

В Німеччині пояснили, хто насправді спровокував масштабний ракетний конфлікт між США та РФ

В Німеччині пояснили, хто насправді спровокував масштабний ракетний конфлікт між США та РФ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що розірвання ракетного договору спровокували не лише США та Росія. Однією із причин є відсутність Китаю в будь-яких угодах щодо роззброєння чи контролю над озброєнням, передає ONLINE.UA з посиланням на Tagesspiegel am Sonntag.

Політик наголосив, що Китай повинен брати участь в угодах, які стосуються озброєння.

Варто зазначити, що схожу умову озвучили і у Росії – там допускають нову редакцію Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, яка можлива за умови розширення списку його учасників.

"У Китаю свобода дій, озброюватимуться і інші країни – Північна Корея, Пакистан, Індія", - каже дипломат.

Як відомо, раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала Китай доєднатися до діалогу про роззброєння після виходу США з ракетного договору. Однак Пекін на участь у перемовинах щодо ДРСМД наразі не погоджується. Натомість Маас наголошує, що відмова Пекіну не має означати кінця дискусії.

"Китай повинен зайняти місце за столом переговорів. Ми повинні здійснювати тиск", – вважає німецький міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії випробували ядерну ракету, яку раніше хвалився Путін. У ракетобудівній галузі запевнили, що випробування "Буревісника" пройшли успішно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?