В Нові Санжари терміново виїхав секретар РНБО - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

В Нові Санжари терміново виїхав секретар РНБО - що відбувається

В Нові Санжари терміново виїхав секретар РНБО - що відбувається
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов терміново виїхав в Нові Санжари за дорученням президента України Володимира Зеленського. Данілов на місці детально ознайомиться з ситуацією, яка виникла на тлі евакуації українців і іноземців з Китаю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу РНБО.

"Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов за дорученням президента України Володимира Зеленського вилетів в селище Нові Санжари Полтавської області. Данілов детально ознайомиться з ситуацією, що склалася навколо розміщення евакуйованих з Китаю українців в медцентрі Нацгвардії "Нові Санжари ", - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що в санаторії Нацгвардії в Нових Санжарах, куди розмістили евакуйованих з епіцентру епідемії китайського коронавірусу українців та іноземців, знаходиться глава МОЗ Зоряна Скалецька. Вона вирішила провести з евакуйованими людьми карантинні два тижні, щоб припинити виниклу паніку серед людей і довести, що здоров'ю місцевих жителів нічого не загрожує.

У свою чергу глава МВС України Арсен Аваков констатувал факт того, що протести і заворушення в Нових Санжарах хтось влаштував заради власних корисливих політичних інтересів. Він підтверджував, що за ситуацією в Полтавській області особисто стежить президент України.

"Так, у певних людей була істерика. У кого-то був переляк, у кого-то був страх, а страх, як відомо, вбиває розум. А хтось на цьому намагався грітися. Маю на увазі майбутні парламентські вибори або навіть власні корисливі інтереси. Внаслідок зіткнень з поліцією в Нових Санжарах на Полтавщині було затримано і відпущено 24 людини, сім протестуючих отримають підозри з клопотанням до суду про "прямий арешт", - коментував Аваков ситуацію в Нових Санжарах.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибули евакуйовані з китайського міста Ухань 45 українців і 27 іноземців, яких помістили під двотижневий карантин в санаторій МВС в селищі Нові Санжари Полтавської області. Місцеві жителі виступили проти того, щоб вивезених з епіцентру епідемії китайського коронавірусу розміщували на цій території. Протестуючі влаштовували сутички з правоохоронцями, блокували дорогу до медичного центру і навіть закидали камінням автобуси з евакуйованими людьми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський звернувся до українців через протести в Нових Санжарах. Він пообіцяв, що всі організатори заворушень будуть покарані. Президент упевнений, що "прості" українці не мають ніякого відношення до протестів - вони були свідомо сплановані тими, кому вигідний розкол в українському суспільстві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?