В Новій Каховці бойовики з ОРДЛО відкрили вогонь по окупантам
Категорія
Україна
Дата публікації

В Новій Каховці бойовики з ОРДЛО відкрили вогонь по окупантам

В Новій Каховці бойовики з ОРДЛО відкрили вогонь по окупантам
Джерело:  online.ua

Очільник Миколаєвської ОВА Віталій Кім повідомив, що в субботу, 16 квітня, в захопленій кремлівськими окупантами Новій Каховці на Херсонщині підконтрольні їм бойовики з ОРДЛО влаштували перестрілку з військовими окупаційної армії РФ.

Джерело: Telegram-сторінка голови Миколаєвської ОВА

Бойовики з ОРДЛО повстають проти кремлівських окупантів 

Вчора в Новій Каховці пристойна перестрілка була між ОРДЛО і російськими військовими або Росгвардією, точно не знаю. Навіть не знаю, за кого вболівати в цій ситуації. Начебто ОРДЛО якось і нашими були колись, - зазначив Кім.

У той же час українські військові з 81 окремої аеромобільної бригади повідомили про потужний удар по колоні ворожих військ на Харківщині.

Завдяки точним розрахункам та іншим заходам, вогнем реактивників були нанесені потужні удари по наступаючим силам противника. Зокрема, за підтвердженою інформацією, противник зазнав великих втрат: 5 танків, 10 одиниць бронетанкової техніки (БМП та БТР) та близько сотні живої противника, - повідомляють українські військові.

В Офісі президента України визнали, що не змогли домовитись з Кремлем щодо припинення вогню для проведення евакуації 17 квітня.

В одночас представники ОП намагаються домовитись з представниками Кремля про створення коридору для евакуації мирних жителів Маріуполя та поранених українських військових.

Станом на сьогоднішній ранок, 17 квітня, нам не вдалось домовитися з окупантами про припинення вогню на маршрутах евакуації. Тому, на жаль, сьогодні ми не відкриваємо гуманітарні коридори. Ми докладаємо усіх зусиль, щоб гуманітарні коридори знов запрацювали якнайшвидше. Про Маріуполь. Вкотре вимагаємо відкриття гуманітарного коридору для евакуації з Маріуполя цивільних осіб, особливо жінок та дітей. Також через відповідні міжнародні структури ми вимагаємо від окупантів відкриття спеціального коридору для евакуації з Маріуполя поранених військових, - повідомила віцепрем'єр – міністр реінтеграції Ірина Верещук.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?