В Нью-Йорку виявили 4 нові штами коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

В Нью-Йорку виявили 4 нові штами коронавірусу

В Нью-Йорку виявили 4 нові штами коронавірусу
Джерело:  online.ua

За результатами досліджень стічних вод у Нью-Йорку фахівці виявили 4 нові штами коронавірусної інфекції.

Джерело: Nature Communications 

Що відомо про нові штами коронавірусної інфекції 

На думку експертів, виявлені мутації можуть підказати, де є підвищений ризик появи небезпечного штаму.

Фахівці вважають, що виявлені у стічних водах мутації можуть мати відношення до тварин, однак це загалом поки що не доведено.

Є версія, що ймовірним переносником коронавірусної інфекції можуть виступати щури.

Альтернативна версія припускає, що виявлені штами коронавірусної інфекції можуть бути мутаціями, що виникли у людей, однак не були досконально вивчені.

Деякі спеціалісти навіть припускають, що у результаті потрапляння до організму через різні частини тіла, вірус може мати різний вигляд та по різному себе вести.

Зокрема, вірус може діяти у кішечнику, але не діяти у носоглотці.

До того ж, виявлені мутації не є типовими для всіх попередніх штамів, але мають деякі схожі риси зі штамом "Омікрон".

Вони мають стійкість до деяких антитіл, які були отримані у пацієнтів, що перенесли COVID-19.

На думку фахівців у сфері медицини та охорони здоров'я колективана вакцинація людей по всьому світу допомогла зробити нові штами коронавірусу менш агресивними.

Фото - Pixabay.com

У людей, що перенесли COVID-19, колективний імунітет працює, як щит. Однак для стійкого імунітету не достатньо двох доз вакцини, натомість потрібна ще бустерна доза.

Медики підкреслюють, що "Омікрон" не є слабшим за своїх попередників, однак організм людей навчився боротись з інфекцією.

Наслідки захворювання на COVID-19 

За даними медиків, найбільш поширеними за останній час наслідками коронавірусної хвороби є випадіння волосся та тривала депресія.

Отже, найпоширенішими наслідками захворювання, з якими стикається кожен п'ятий перехворілий, це слабкість, занепад сил, випадіння волосся, тривала задишка, проблеми зі сном, кашель, болі у суглобах, головний біль, тривожні стани, депресія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?