В об'єктах УПЦ МП знайшли брошури ОПЗЖ, склади окупантів та прапори РФ — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

В об'єктах УПЦ МП знайшли брошури ОПЗЖ, склади окупантів та прапори РФ — фото

В об'єктах УПЦ МП знайшли брошури ОПЗЖ, склади окупантів та прапори РФ — фото
Джерело:  online.ua

СБУ провела контррозвідувальні заходи на об’єктах УПЦ (МП) у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській і Рівненській областях. Првоохоронці знайшли проросійську літературу, колишні склади окупантів, а також пропагандистські матеріали пов'язані з Віктором Медведчуком.

Джерело: СБУ

СБУ провела обшук УПЦ МП в чотирьох областях

На території церков виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій і російську символіку.

На Херсонщині, на території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського виявлено колишні склади з майном окупаційних угруповань РФ.

Правоохоронці встановили, що загарбники облаштували їх за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва.

Він налагодив контакт з керівництвом окупаційної адміністрації і був на прямому зв’язку з представниками ФСБ. Під час звільнення Херсона клірик утік разом зі своїми російськими «кураторами» на лівий берег Дніпра.

Фото: ssu.gov.ua

На Рівненщині результаті обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря виявлено пропагандистські матеріали громадського об’єднання, яке очолює підозрюваний у державній зраді Віктор Медведчук.

Фото: ssu.gov.ua

А в Дніпропетровській області співробітники СБУ запобігли спробі вивезення прокремлівської літератури з місцевої єпархії.

При виїзді з території церкви правоохоронці зупинили автомобіль, з якого вилучили наклад брошур забороненої партії «ОПЗЖ» та інших антиукраїнських матеріалів.

Фото: ssu.gov.ua

На Кіровоградщині у результаті слідчо-оперативних дій секретарю Кіровоградської єпархії повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань).

Наразі всі виявлені докази првоохоронці направили на експертизу. Після цього будуть вчинятися інші процесуальні дії, щоб притягнути винних до відповідальності.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?