В обхід санкцій з Росії до КНДР відправилися 8 танкерів з паливом - Reuters
Категорія
Економіка
Дата публікації

В обхід санкцій з Росії до КНДР відправилися 8 танкерів з паливом - Reuters

В обхід санкцій з Росії до КНДР відправилися 8 танкерів з паливом - Reuters
Джерело:  Reuters

Щонайменше вісім північнокорейських танкерів, навантажених паливом, вирушили з Росії до КНДР.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Судна з пальним вийшли з портів Владивостока і Находка і в Інформаційній системі державного портового контролю вказали в якості пунктів призначення Китай та Південну Корею. Проте потім танкери опинилися поблизу портів КНДР в Кімчхек, Хиннам, Чхонджин і Раджин. Жоден з суден потім не відправився до вказаного пункту призначення, та більшість повернулася в Росію.

Читайте також: Китай та Росія почали спільні морські навчання біля кордонів Північної Кореї

За повідомленням джерела в компанії, що обслуговує судна у Владивостоці, всі танкери були завантажені дизельним паливом. Їх вантажопідйомність - від 500 до 2000 тонн. Одним з танкерів був Ma Du San, яким володіє північнокорейська корпорація Korea Kyongun Shipping Co. 20 травня цього року судно вийшло з російського порту у Владивостоці, перед цим на нього завантажили 545 тонн палива, що надійшло з нафтопереробного заводу в Хабаровську.

За документами пунктом призначення судна був китайський порт Чжаньцзян, а згідно накладної - південнокорейський Пусан. Проте після виходу з російського порту судно було помічене в межах порту КНДР в Кімчхеку.

Зміна маршруту і заплутаний ланцюжок фірм-вантажовласників, у тому числі офшорних, можуть ускладнити спроби перевірити, скільки палива поставляється КНДР, і чи дотримуються обмеження на імпорт у рамках санкцій ООН.

Як повідомляв ONLINE.UA, США пригрозили КНДР знищенням у разі збереження Північною Кореєю "безрозсудної поведінки".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?