В ОБСЄ розповіли, як Путін керує і контролює ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

В ОБСЄ розповіли, як Путін керує і контролює ОРДЛО

В ОБСЄ розповіли, як Путін керує і контролює ОРДЛО
Джерело:  online.ua

Окуповані Донецьку та Луганську області повністю контролює офіційний Кремль, який створив свою систему управління на Донбасі, де без президента РФ Володимира Путіна не приймається жодне рішення. Путін призначив кураторів так званих "ЛНР" і "ДНР" з структур адміністрації президента РФ, російського уряду і силових органів Росії, які знаходяться в повному підпорядкуванні і пильно контролюються Кремлем. Як Кремль керує і контролює ОРДЛО повідомила українська місія при ОБСЄ, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Контрольованість процесів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей забезпечується продовженням практики узгодження кадрових призначень в Москві, формуванням органів і структур за російським зразком, приведенням діяльності квазіреспублік відповідно до російських стандартів (в т.ч." спецслужб ДНР/ЛНР")" - поінформували іноземних дипломатів в українському місії.

Представники України уточнили, що Кремль призначає на ключові посади в "ЛДНР" тільки посадових осіб РФ. Серед них: "заступник голови уряду ДНР" Володимир Пашков, який є колишнім віцегубернатором Іркутської області, "міністр державної безпеки ЛНР" по імені "Анатолій Антонов", справжнє ім'я якого Рашид Садиков, який є співробітником ФСБ РФ. В українській місії підкреслили, що "кремлівські маріонетки" - Денис Пушилін в так званій "Донецької Народній Республіці" і Леонід Пасічник в т.зв. "Луганської Народній Республіці" нічого не вирішують. Їм доручено лише озвучувати потрібні Кремлю меседжі населенню.

Основні рішення по Донбасу обробляються помічником Путіна Дмитром Козаком, який в лютому 2020 змінив на цій посаді "сірого кардинала Кремля" Владислава Суркова. Саме Козак, як відзначили в українській місії, є головним представником волі Путіна як на переговорах в нормандському форматі, так і в Тристоронній контактній групі. У роботі йому допомагає підпорядковане управління по прикордонному співробітництву Адміністрації президента РФ на чолі з Олексієм Філатовим. За прийняття рішень, що стосуються соціально-економічних аспектів тимчасово окупованих територій, в Росії відповідає Міжвідомча комісія з надання гуманітарної допомоги постраждалим територіям південно-східних регіонів Донецької та Луганської областей України, яка була створена Кремлем у грудні 2014 року. До її складу входять заступники глав міністерств, відомств і служб РФ, а очолює перший заступник міністра економічного розвитку Російської Федерації Сергій Назаров, який змінив на цій посаді Козака.

Військами на Донбасі повністю керує Генштаб РФ. Військова система там повністю інтегрована в систему управління Збройних сил РФ і побудована за схемою: Генеральний штаб - Південний військовий округ (Ростов-на-Дону) - оперативне угруповання російських окупаційних військ.

"На території Донбасу Росією створено два армійські корпуси: 1-й АК в "ДНР" і 2-й АК в "ЛНР". Ці два армійські корпуси створені на базі штабу 8-ї армії Південного військового округу для виконання завдань на Донському операційному напрямку . Загальна чисельність цього угруповання становить близько 58 тис. військовослужбовців. Командні посади в 1-м і 2-м армійських корпусах займають кадрові офіцери ЗС РФ на ротаційній основі. Зараз 1-м АК російських окупаційних військ керує російський офіцер з позивним "Примаков", 2-м АК - "Князєв", - нагадали в ОБСЄ, хто воює проти України на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський назвав спосіб змусити Путіна припинити війну в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?