В ОБСЄ шпигують за українцями, а ватажків ДНР-ЛНР називають "панове" - військовий
Категорія
Події
Дата публікації

В ОБСЄ шпигують за українцями, а ватажків ДНР-ЛНР називають "панове" - військовий

В ОБСЄ шпигують за українцями, а ватажків ДНР-ЛНР називають "панове" - військовий
Джерело:  online.ua

Представники місії ОБСЄ шпигують за українцями на користь ДНР і ЛНР, лідерів яких - Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького - називають "панами".
Про це керівник військово-цивільної адміністрації Красногорівки Донецької області Олег Ліванчук розповів в інтерв'ю ONLINE.UA.
За словами Ліванчука, недавно в Красногорівку приїжджав перший заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, який спочатку побував на тому боці, в Старомихайлівці, а приїхавши на українську сторону, заявив, що обстріли починають ЗСУ.
"Захарченка він називає "пан Захарченко". Плотницького - "пан Плотницький". Це нормально? Як можеш ти називати терориста, у якого руки по лікоть в крові, паном?!", - обурюється військовий чиновник.

Читайте також: Спостерігачі ОБСЄ здавали позиції українців сепаратистам - боєць "Азова"
Він також пояснив, що все це відбувається тому, що ОБСЄ на 25% фінансується російською стороною.
"Вони залежать від кремлівських грошей, тому вони і співають таке. Тихо. Начебто нейтрально. Ніби як би "ми нікуди не втручаємося", - зазначив Ліванчук.
За його словами, представники ОБСЄ пишуть неправдиві звіти про ситуацію на Донбасі.
"Зараз вони їздять самі. Фіксують і пишуть в звіти те, що їм треба. Не так, як воно є насправді. У мене є їх звіт з прав людини. Можете його почитати, вивчити, якщо хочете. Але особисто мені він нецікавий, тому що там - одна брехня. Там нічого цікавого для мене вже немає. Там Україна в усьому винна. Звіти пишуть нереальні, оманливі", - сказав військовий чиновник і уточнив, що держава не може впливати на представників міжнародної місії.
Він також підкреслив, що представники ОБСЄ моніторять позиції сил АТО і передають бойовикам.
"Від ОБСЄ є шкода. Бо у них працюють російські розвідники. Однозначно, проїхав - позиції побачив. Однозначно побачив, який у нас тил, що у нас не працює. Зараз та сторона почала нас обстрілювати по підстанціях електричних. Вони знають, що зима, люди опалюються електрикою, тому що газу немає. Як нашкодити? Треба розстріляти підстанції", - сказав Ліванчук.
Повний текст інтерв'ю читайте на ONLINE.UA: Савченко намагалася прорватися в ДНР і говорила, що бачить Плотницького і Захарченка в Раді

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?