В ОБСЄ відхилили поправку Росії в резолюцію щодо Донбасу та Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

В ОБСЄ відхилили поправку Росії в резолюцію щодо Донбасу та Криму

В ОБСЄ відхилили поправку Росії в резолюцію щодо Донбасу та Криму
Джерело:  24 канал

Делегації РФ у ОБСЄ не вдалось прибрати з резолюції політичного комітету Парламентської асамблеї згадку про невиконання Росією Мінських угод і засудження окупації Донбасу та Криму. Як повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « 24 канал », поправка, яку запропонували російські делегати, мала на меті виключити з тексту резолюції згадку про війну на сході України та анексію Криму. Комітет ПА ОБСЄ відмовився прийняти поправку російської делегації.

Під час засіданні комітету ПА ОБСЄ було повідомлено, що резолюція закликає:

  • припинити бойові дії на Донбасі,

  • провести повне відведення озброєння великого калібру,

  • припинити використання протипіхотних мін,

  • забезпечити деокупацію Криму і Севастополя,

  • вивести Збройні сили Росії з української території та врегулювати конфлікт на основі повного виконання «Мінських угод».

Всі ці пункти делегація Росії вимагала виключити з тексту документа. За словами глави російської делегації Петра Толстого, ці формулювання свідчать про «вкрай сумнівні і суперечливі твердження».

Пізніше комітет з політичних питань і безпеки Парламентської асамблеї ОБСЄ на своєму сьогоднішньому засіданні ухвалив резолюцію про невизнання Криму частиною Російської Федерації. Автором документа виступив депутат Верховної Ради України Артур Герасимов.

Згідно з текстом, ПА ОБСЄ «знову заявляє про свою повну повагу суверенітету» і територіальної цілісності України «в її міжнародно визнаних кордонах, які охоплюють Автономну Республіку Крим, місто Севастополь та морські райони». Крім того, асамблея засуджує незаконну окупацію Криму Росією, закликає РФ вивести свої сили з території півострова і повернути його під контроль уряду України.

Також у тексті резолюції сказано про зростання мілітаризації Азовського моря з боку РФ і всього Кримського півострова.

Нагадаємо, що сьогодні американські аналітики розповіли про медійний вплив Росії у Європі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?