В ОБСЄ зробили "несподівану" заяву про Донбас і Росію
Категорія
Події
Дата публікації

В ОБСЄ зробили "несподівану" заяву про Донбас і Росію

В ОБСЄ зробили "несподівану" заяву про Донбас і Росію
Джерело:  online.ua

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ заявила про те, що зафіксувала випадки перекидання військових і зброї з Росії на окупований Донбас.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Укрінформ ».
Як заявив на засіданні Ради ОБСЄ у Відні представник США при організації посол Деніел Байєр, "незважаючи на обмеження з боку об'єднаних сепаратистських сил, СММ продовжує документувати докази того, що Росія відправляє свої сили і військову техніку в Україну".
За його словами, 17 жовтня спостерігачі СММ ОБСЄ помітили мінівен з військовими номерними знаками, який перевозив людей у ​​камуфляжі з боку кордону з РФ в підконтрольну бойовикам зону Донбасу. Автомобіль не перетинав кордон в офіційному пункті пропуску, уточнив Байєр.
Крім того, за його словами, минулого тижня спостерігачі ОБСЄ помітили автобус, що перевозив близько 20 осіб у камуфляжній формі назад в Росію.
"Разом з посиленням заборони доступу (для СММ ОБСЄ - Ред.) ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об'єднаних сепаратистських сил в Україні", - сказав Байєр.
Відзначимо, СММ ОБСЄ неодноразово критикували в Україні за те, що спостерігачі ніби не помічають агресії Росії проти України на Донбасі.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що ефективній роботі місії на Донбасі заважає режим секретності деяких документів в рамках Мінських домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?