В Одесі був затриманий шпигун ФСБ
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі був затриманий шпигун ФСБ

В Одесі був затриманий шпигун ФСБ
Джерело:  online.ua

Співробітниками контррозвідки Служби безпеки України в Одесі був затриманий бойовик терористичної організації "Донецька народна республіка", який виконував завдання ФСБ Російської Федерації.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу СБУ.

Читайте також: У Кабміні затримали російського шпигуна: з'явилася реакція Кремля
Оперативники спецслужби встановили, що житель Одеської області в червні 2014 року в складі групи з 20 найманців пройшов навчання на одному з військових полігонів Ростовської області Росії. Зазначено, що після навчання бойовик був зарахований до складу одного з незаконних збройних формувань "ДНР".

Уже в липні 2014 року перебував на передових позиціях терористів в Шахтарському районі Донецької області і брав безпосередню участь у збройному протистоянні силам антитерористичної операції. Згодом, перебуваючи на території Росії, чоловік був завербований співробітниками ФСБ.

"Від кураторів він отримав завдання, по поверненню в Одеську область, збирати актуальні розвідувальні відомості про обстановку в регіоні, зокрема в прилеглих районах до так званого Придністров'ю. Він також повинен" відпрацювати "нелегальні канали проникнення на територію України з придністровського регіону Республіки Молдова" , - повідомляє СБУ.

Співробітники української контррозвідки затримали бойовика в установленому законом порядку. Йому оголошено підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляв ONLINE.UA, суд міста Херсона обрав запобіжний захід колишньому "чиновнику" окупованого Криму, який був затриманий співробітниками СБУ напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?