В Одесі патріоти “штормлять” незаконне будівництво Кадорра за співпрацю з сепаратистами
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Одесі патріоти “штормлять” незаконне будівництво Кадорра за співпрацю з сепаратистами

В Одесі патріоти “штормлять” незаконне будівництво Кадорра за співпрацю з сепаратистами
Джерело:  fakty.ictv.ua

18 вересня в Одесі на вулиці Каманіна кілька праворадикальних організацій пікетували незаконне будівництво компанії «Кадорр», вимагаючи зупинити будівництво і припинити співпрацю власника об'єкта Аднана Кивана з колишнім нардепом Ігорем Марковим, що знаходяться в Росії, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Факти.ICTV.

Після полудня 18 вересня представники кількох патріотичних праворадикальних організацій, в тому числі Всеукраїнський союз ветеранів АТО і Братство Дмитра Корчинського, взялися пікетувати і блокувати будівництво компанії «Кадорр» по вулиці Каманіна.

Безпосереднім приводом для чергової акції стала публікація документів, що свідчать про співпрацю її власника - бізнесмена сирійського походження Аднана Кивана - зі структурами, контрольованими колишнім нардепом, що знаходиться в Росії, а ще й сепаратистом - Ігорем Марковим.

Під час акції сталася бійка між активістами і приватною охороною будівництва, що була оперативно припинена співробітниками поліції. Один з активістів, отримав ножове поранення і був госпіталізований. У проміжку з 12.30 до 13.40 поліцією та активістами було перекрито рух по вулиці Каманіна.

Розслідуванням ситуації зайнялося кілька народних депутатів, які вимагали втручання правоохоронних органів і негайної зупинки будівництва. Тим більше, що за Генеральним планом Одеси і є його складовою частиною детального плану території, затвердженими міськрадою, схема планувального рішення на даній території зовсім інша. Так, будівництво житлових висотних "перлин" йде на місці раніше запланованої школи і дитячого садка. Крім того, земля - колишній санаторій Нафтовик, є за своїм призначенням рекреаційною, хоча по факту тут йде житлова забудова. За фактом цього є припис міської ДАБК про негайне зупинення будівельних робіт на незаконному об'єкті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?