В Одесі СБУ врятувала турецьких моряків, захоплених у заручники: з'явилися фото
Категорія
Події
Дата публікації

В Одесі СБУ врятувала турецьких моряків, захоплених у заручники: з'явилися фото

В Одесі СБУ врятувала турецьких моряків, захоплених у заручники: з'явилися фото
Джерело:  online.ua

У ніч на 5 вересня на турецькому судні Mehmet Unlu, яке перебувало в районі порту "Південний" в Одеській області, стався бунт, внаслідок чого поранено капітана.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook гендиректора компанії ТІС Андрія Ставніцера.
За його словами, сигнал SOS з судна надійшов о 23:25 4 вересня.
"Люди кричали і кликали на допомогу. Очевидно, стався бунт і поножовщина. Частина екіпажу (в основному турки) знеструмила судно і забарикадувалася. Судно дрейфувало в морі біля входу в порт "Південний". Диспетчери викликали буксир Champion, який прийшов на допомогу і відбуксирував судно далі від каменів. За словами очевидців, судно вже знаходилося біля входу в порт. За словами екіпажу буксира, вся рубка була в крові. Капітан втратив багато крові, але живий", - написав Ставніцер.
Пізніше в СБУ повідомили, що турецьких моряків взяли в полон, проте співробітники спецслужб вже звільнили їх.
"За попередньою інформацією, близько опівночі двоє членів екіпажу здійснили на судні бійку і завдали ножових поранень чотирьом колегам. Троє з поранених - у стані середньої тяжкості. Потім зловмисники знеструмили судно і захопили в заручники п'ятьох осіб. Частина екіпажу забарикадувалася, ховаючись від нападників", - розповіли в СБУ.
"Після екстреної наради антитерористичного штабу СБ України в Одеській області, в якій також брали участь представники прикордонної служби, поліції, ДСНС і адміністрації порту "Південний", було прийнято рішення про силове звільнення захоплених членів екіпажу. У результаті вдалого штурму турецького судна співробітники спецпідрозділу "Альфа" звільнили заручників і затримали злочинців. Турецьким морякам, які отримали ножові поранення, надано першу медичну допомогу", - додали в спецслужбі.
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 278 КК України.
Раніше в Одесі сталася бійка "Правого сектора" і прихильників Росії.











Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?